fredag 18 november 2011

Hemgjord müsli

Så här på fredagskvällen så har jag underhållit mig med att göra egen müsli. Åh den är så himlans god och väldigt enkel att göra. Det bästa är verkligen att jag vet EXAKT vad som finns i, inget dolt socker eller konstiga ämnen. Så här gör du...

Familjemüsli 500g
Recept från boken "GI för hela familjen" av Ulrika Davidsson


Sätt ugnen på 225 grader
Grovhacka 200g blandade nötter och lägg i en stor bunke.
(tex. hasselnötter, mandel, valnötter, paranötter, cashewnötter)

Tillsätt dinkelflingor & havregryn
(2 dl av varje, men jag hoppar över dem eftersom lillasyster är gluteintolerant)
samt solros-/pumpafrön (2 dl), linfrön (1 dl) kokosflingor (1 dl)
och rör om

Blanda vatten (3dl), neutral olja (5 msk) och honung (5 msk)
Häll det i bunken och rör om med händerna

Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 minuter
Rör om då och då för det kan brännas lätt

 
Låt kallna och blanda i kryddor (ex kanel, kardemumma eller någon torkad frukt)
Jag brukar bara krydda och sedan ha i lite russin eller gojibär när jag känner för det


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar